Maandelijks archief: februari 2013

Reisplan opnieuw bijgesteld; Wim en Willie by airplane? (Bangkok-Laos-Bangkok)

Beste allemaal!SAM_0683

Na een aantal prettige dagen in Maleisie, ten dele door het westelijk deel van het land, mochten we logeren bij Marion Thielen en zoon Tom in Kuala Lumpur, vrienden van Marriet van der Gaast! Het was behalve het verblijf ook een punt om orde op zaken te stellen met de bagage, omdat we alle winterspullen nog in de Bus hadden. Alles uitgezocht, in dozen gestopt en naar Lheebroek gestuurd! Naast het regelen van de autoverzekering en wegenbelasting hebben we gezellige uitstapjes gemaakt met Marion en Tom, genoten ook van de aziatische keuken!

We koersen nu door zuid Thailand, een vriendelijk mooi deel van het land met veel oceaan, strand, vissersdorpen, we hebben geen rijplannen over grote rij-afstanden, ook omdat ik in deze week een deel van mijn tijd besteed met het team aan het Afghanistan advies.

De afgelopen week hebben we ook veel tijd aan de reisplanning besteed. De reis lijkt heel lang, alsof we verschillende reizen maken in een, telekns met een nieuwe fase! De belangrijkste wijzinging in het reisplan was wel dat de VietNamese verscheper zich voor de verscheping uit Japan, niet aan zijn woord hield. Daardoor, met vertraging, verscheepten we de Bus naar Singapore.

Dit betekende wel dat de oorspronkelijk geplande noord-zuid route moest worden omgezet in een zuid-noord-zuid route, want na het aziatisch continent gaan we verder via Indonesie naar Timor en Australie. Omdat die extra kilometers veel extra rijtijd zou kosten hebben we besloten om morgen vanuit Thailand naar Laos te vliegen. We blijven dan een week in het noorden met Luang Prabang (LP) als uitvalsbasis. LP is een heel mooie stad, als geheel opgenomen in de lijst van UNESCO’s werelderfgoederen.

Ik ben ongeveer 10 jaar geleden enkele keren in LP geweest voor mijn werk waar ik voor het Rode Kruis een regionale Waterbeheersing-training gaf aan water managers uit 10 aziatische landen. Ik heb altijd gedacht om het samen met Willie te bezoeken!  We komen op 6 maart weer terug in Thailand en zullen in de dagen daarna -via Maleisie- met de ferry oversteken naar Indonesie.

Hartelijke groetjes en tot horens!

Wim, Willie

Wim terug in Singapore, bus-verwachting

Beste Allemaal!!

Vanmorgen, na een dag vertraging in Dubai vanuit Kabul, arriveerde ik in de vroegte in Singapore met een gevoel van geluk zo te mogen en kunnen werken en reizen! SAMSUNG CSCSnel naar Willie toe gegaan, bijgepraat en samen de inklaring van de Bus weer ter hand genomen. We hebben nu van ‘iedereen’ de belofte dat we morgenmidag (dinsdag) alle papieren klaar hebben en de Bus vrijgegeven zal worden!

Wim’s week met het team in Kabul, waar ze werken aan de formulering van de strategie van de Nederlandse ambassade mbt. de Landbouwontwikkeling en Voedselveiligheid was intensief, prettig en productief. Kabul, de Nederlandse ambassade, de beveiliging begint een vertrouwde omgeving voor Wim te worden! In de komende weken heb heeft hij tijd gereserveerd om met de teamleden te werken aan de voorstellen aan de ambassade.

Verder wat de Bus betreft, omdat deze voor de Singaporese wegen een soort super-APK keuring zou moeten doormaken, en wij niet het gevoel hebben dat de de officials hier de singuliere kwaliteiten van de Bus zullen onderkennen, hebben we de Automobile Association of Singapore gevraagd de Bus naar de grens met Maleisie te vervoeren! Daar, bij de grens, regelen we de Carnet en de verzekering met de Maleisische douane en dan mogen we weer rijden. We denken morgen weer mobiel te zijn!!

Verder ben we blij te kunnen melden dat Wim’s bezoek aan NL en het sollicitatiegesprek in Den Haag goed verlopen zijn en Wim op partime basis benoemd is als Kern-Adviseur OS Water voor de Nederlandse ambassade in Juba, Zuid Soedan. Een heel mooie uitdaging waar Wim veel zin in heeft! Ook was hij tussendoor weer op Lheebroek, even in de kost bij Arie-Lineke, Clara-Jan en Bertha-Egbert. Aangenaam!!

SAMSUNG CSC

Hartelijke groetjes!!

Wim en Willie

Chinees Nieuwjaar in Singapore

Onze VW bus is nu onderweg vanuit Japan naar Singapore !.

Inmiddels ben ik alweer ruim een week in Singapore en heb al veel kunnen zien en van deze multiculturele samenleving en cultuur kunnen proeven! Geniet van al het nieuwe, uitbundige en kleurrijke, de voorbereidingen rondom het Chinees Nieuwjaar. En gisterenavond natuurlijk het hoogtepunt. Om klokslag 24.00u vuurwerk en vooral veel klappers en enthousiaste kreten om het Nieuwe jaar in te luiden! Op het ogenblik verblijf ik in het centrum van Chinatown in Adler Hostel.

Een heel prettig verblijf met veel jonge en een enkele oudere om me heen, ook op doorreis, die veel kunnen verhalen en vooral leuk om samen mee op te trekken.

Afgelopen vrijdagmiddag ben ik bij Naigai Transline geweest die de verscheping van ons VW busje verzorgd en Mr Kazuo Ishizuka, de general manager, ontmoet en gesproken. De officiële papieren, carnet de passage, van de VW waren binnen gekomen vanuit Japan en ik kon die ophalen. Aanstaande donderdag de 14e februari wordt de container waarin onze VW busje in Singapore verwacht !

Iets wat voor ons totaal onbekend was, is dat invoeren van een auto in Singapore zeer veel complicaties blijkt te hebben, men wil de invoer daarvan hier in Singapore duidelijk beperken. Een auto ouder drie jaar krijgt een keuring en een auto ouder dan 10 jaar moet zeer uitgebreid gekeurd worden. Een lange, kostbare en onzekere procedure voordat ons VW busje de weg op mag. Men heeft ons nu aangeraden ons VW busje vanuit de haven van Singapore direct door te voeren naar Malaysia waar invoeren aanzienlijk minder gecompliceerd zou zijn. De dichtstbijzijnde haven in Malaysia ligt op een steenworp afstand van de haven van Singapore.

Mr Kazuo Ishizuka, jongeman uit Japan en sinds vorig jaar augustus werkzaam in Singapore, bijzonder aardig en hulpvaardig heeft inmiddels contact met de Maleise autoriteiten en hoopt a.s woensdag de vereiste gegevens te hebben die nodig zijn voor het doorvoeren en invoeren in Malaysia. Voordat de VW doorgestuurd kan worden vanuit Singapore heeft men eerst toestemming nodig van de Maleise autoriteiten. Zoals het nu lijkt moeten wij de aanvraag voor invoer persoonlijk indienen in Malaysia. En hoop zelf, zo gauw we weten wat men nodig heeft, per bus naar Malaysia te gaan om te proberen de toestemming geregeld te krijgen.Vanuit Singapore een busrit van ca een uur. Het lijkt heel wat maar is als het allemaal voorspoedig gaat in een dag te doen (zegt men) en zou s avonds in Singapore terug kunnen zijn. Al met al ook wel een beetje spannend natuurlijk. Zo heb ik ook een ‘missie’ deze komende week.

Wie weet lukt dat allemaal voordat Wim volgende week zondag alweer op terug reis is vanuit Kabul.

Hartelijke groet, Wim en Willie