Maandelijks archief: oktober 2015

Eerste verslag Argentinië met fotoseries

WIm en Willie trekken dit weekend (18 oktober) vanuit Mendoza verder naar het zuiden, vanuit het hostel kon dankzij de goede internet verbinding weer gewerkt worden aan enkele fotoseries, een verslag van het tweede bezoek aan Buenos Aires, en de tweede start van de reis vanuit Buenos Aires. Daarnaast nog het verslag van het verblijf in Salta, waarvan de fotoseries en filmpjes via deze pagina te vinden zijn.

GT

Tweede verslag Uruguay

Van Uruguay is nu ook de laatste fotoserie te zien, met tegelijk een verslag bij de eerste week sinds Wim en Willie weer konden beschikken over de VW-bus. daarna zijn ze met die bus in het noorden van Argentinië enkele dagen de Andes in geweest om te ervaren hoe het is om op meer dan 4000 meter hoogte bij een luchtdruk tussen 0.5 en 0.6 atm. te reizen, maar inmiddels zijn ze op normale hoogte naar het zuiden onderweg.  Interessant is dat Google streetview dezelfde route heeft vastgelegd, een aanrader om een beetje gevoel te krijgen voor rijden in zo’n landschap, zonder het bijbehorende zuurstofgebrek. Google maps is ook nuttig vanwege de links naar fraaie landschapsfoto’s in afwachting van de fotoseries die Willie nog moet samenstellen.

Gerard

Enkele fotoseries en filmpjes van Wim&Willie

Hallo allen,

Inmiddels zitten Wim en Willie op 4km hoogte in de Andes, de route die eerst op de schema-pagina stond is aangepast. De bedoeling is nu via “ruta 40” zuidwaarts te gaan vanaf Susques, hooggelegen in een dunbevolkt en schraal landschap. De foto’s hiervan zullen nog wel enkele weken op zich laten wachten omdat het uitzoeken van de foto’s Willie veel tijd kost (ze maakt minstens tienmaal meer foto’s dan er voor de site gebruikt kunnen worden). Hieronder een foto enkele dagen eerder gemaakt toen ze een ander rondreizend Nederlands stel ontmoetten in Salta, een stadje aan de voet van de Andes.bus-ar1

Willie heeft twee fotoseries verstuurd: van het weekend bij de familie Kessler en de start van de VW-busreis langs de kust van Uruguay, twee weken geleden. Ook staan er twee korte extra filmpjes onderaan de Uruguay pagina

Verder zijn in de wisselende topfoto’s van de website tientallen nieuwe toegevoegd aan de eerdere die nog van de Azie-reis waren.

Groeten, Gerard Timmerman