Maandelijks archief: december 2015

Fotoserie Valparaiso

Deze fotoserie van Valparaiso, Chili, is van 19 november. Wim en Willie bekijken momenteel Machu Picchiu in Peru, de achterstand met foto’s doorsturen is een beetje opgelopen door de slechte wegen in Bolivia waardoor reizen door dat land vooral een kwestie was van voorzichtig rijden om de bus heel te houden. Met alle klusjes om ‘s avonds het verblijf te regelen, en overdag het reizen, is er weinig gelegenheid voor fotobewerking.

Gerard

Kerstgroet uit Bolivia

Lieve Familie, Vrienden, Iedereen!

Een kerst- en nieuwjaarsgroet vanuit La Paz, in Bolivia, ver van huis maar juist in deze dagen in gedachten vaak bij jullie én op Lheebroek! We wensen jullie goede kerstdagen, een mooie jaarwisseling en een gezond, sterk en ondanks de wereldzorgen, inspirerend 2016!!
Deze dagen zijn we te gast op het Irpañani project in La Paz. In dit project, in deze arme wijk Senkata, wordt aan kinderen -vooral de meisjes en stoere jongens- en hun ouders geleerd en voorgeleefd hoe je aan de kwaliteit van je leven kunt bouwen! We kennen het project van de Presbyteriaanse kerk van vroeger uit ons werk en ondersteunen dat persoonlijk, ook financieel!
Als je een Kerstgift hebt dit jaar, denk dan aan deze kinderen en de arme, vaak onvolledige gezinnen waar Irpañani mee werkt.
Je kunt je bijdrage overmaken onder vermelding van “Irpanani” op rekening NL88 RABO 0152307192 van Stichting Op de Hoogte van Bolivia  te Meppel.
Alle goeds!

Wim en Willie Klaassen

2015-12-19 Kerstkaart en Nieuwjaarsgroet vanuit Irpanani, Senkata, La Paz, Bolivia(1)Klik de foto tweemaal voor de maximale vergroting

 

Fraaie fotoseries Chili met reisverhaal

Van Chili zijn nu fotoseries en een reisverhaal geplaatst. Om het lezen van Wim z’n tekst te stimuleren is deze keer het advies: de koppelingen naar de fotoseries vanuit het verhaal aan te klikken.

Daarnaast nog enkele filmpjes van de markt in Puerto Montt.

Los van het reisverhaal nog de fotoserie van Isla de Chiloé, een laatste uitstapje in het zuiden van Chili voor de forse autorit noordwaarts richting Santiago

De achterstand van ongeveer een maand in fotoverwerking t.o.v. de reisbeweging brengt met zich mee dat Wim en Willie zojuist Bolivia ingetrokken zijn, terwijl de verslaglegging nu het begin in Chili brengt. Dit weekend bezoeken Wim en Willie het grootste zoutmeer ter wereld bij Uyuni in Bolivia, opnieuw op ca. 4000m hoogte, vergelijkbaar met noord Argentinië waar ze eerder waren, 300 km zuidelijker, en aan de andere kant van de Andes.

Veel kijkplezier, Gerard Timmerman

Hieronder ter orientatie de lokaties van de hoogvlakte in Argentinië achter Susques vroeg in deze reis, en momenteel Uyuni in Bolivia iets noordelijker.