Maandelijks archief: maart 2016

De reis gaat verder

Beste mensen!

De reis-pauze van twee maanden in Nederland, vanaf half januari, was bedoeld om de geboorte van ons nieuwe kleinkind Catalina van dichtbij mee te maken bij Mariam, Michael en Mikay! We hebben een heel mooie tijd gehad, alles verliep goed, Catalina ontwikkelt zich zo goed, Mikay die al met haar wil spelen! Mariam nu met twee kinderen druk, die haar clienten op kraamvisite krijgt en Michael die zijn vader-talenten zeker in deze tijd laat zien!

We genoten ook van ons verblijf thuis op Lheebroek, familie –ook waren er twee begrafenissen- we legden verder het pad aan in de tuin, klussen aan de auto en klassieke motoren, en voor Wim weer betrokkenheid op interessante watervragen uit Kenya en Zimbabwe!

We zijn nu terug in Quito-Ecuador, weer hartelijk verwelkomd door Jimena, Leen en Dante waar we een aantal dagen logeren!! Gisteren hebben we onze Bus uit de opslag gehaald en nadat deze weer is ingericht zullen we vanaf dit weekend in Ecuador reizen en in april in Colombia! We houden jullie op de hoogte!!

2016-03-17 Onze bus weer terug uit de opslag !

Een belangrijk onderwerp dient zich nu aan, dat is de verscheping van de Bus naar Panama vanuit Colombia!! Lijkt bizar en vreemd, Colombia en Panama zijn overland aan elkaar verbonden. Er is echter internationale –regionale- politieke afspraak om geen migratiestromen uit Zuid Amerika naar centraal en noord Amerika te laten ontstaan! Om dat te bereiken is ‘simpelweg’ op de grens van Colombia en Panama een strook ondoordringbaar oerwoud van circa 50-60 kilometer diepte in stand is gelaten. Daar kunnen we met de Bus niet doorheen en moeten we dus omheen en dat betekent ‘varen’!! Ook de PanAmerican Road, de grote zuid-noord route door de America’s, stopt aan beide kanten van dit oerwoud, die ook wel de Darian Strip genoemd wordt. We zijn nu bezig met opties om te verschepen vanuit Ecuador of vanuit Colombia naar Panama!

Na de verscheping naar Panama zullen we in Midden Amerika verder door Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Guatamala en Mexico reizen voordat we ons begin Juni bij de grens van de Verenigde Staten melden. Maar eerst Ecuador en Colombia!

Alle goeds en een mooi voorjaar toegewenst!

WimenWillieperbus.eu