Reisverslag van een week in Iran

De week in Iran beviel erg goed, lees het verslag en blader door de paarhonderd foto’s die Willie geselecteerd heeft.

Groeten van Wim en Willie

14 gedachten over “Reisverslag van een week in Iran

 1. Shila Ham +989177018164

  Dear Wim and Willie,
  Words can’t express my feeling to tell you how much I miss you. I really enjoyed every moment with you here in Shiraz. You taught me many lessons from the beginning. You helped me alot with your nice ideas. I wonder where you are. Hope you’re always happy and healthy. Please come back as soon as possible.
  (I hope this is not considered an advertisement but I am a tour guide and I can show the people all around Iran +989177018164)

  1. Wm en Willie

   Thanks for for your good words Shela, likewise we enjoyed staying with you and your family! Now in India we do remember the friendliness and warmth of the people of Iran so profoundly!

   You are right, this is not an advertisement but we advise everybody visiting Iran to contact you as a Guide who can tell the great stories from the early people and civilisations of Iran!

 2. Willem R Klaassen

  Mooi om iets over Iran en Pakistan te lezen. Mooi om te lezen over de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de mensen.
  Ook interessant hoe er soms/vaak met heel andere ogen naar de geschiedenis wordt gekeken….Alexander de

  Vergeet niet dat Iran en Pakistan ook landen zijn waar nog veel christenvervolging is vandaag en waar mensen met valse religieuze beschuldigingen jarenlang in de cel zitten. Zelfs een klein, verkeerd woord over Mohammed kan mensen in de dodencel doen belanden in Pakistan zoals het geval was met Asiah Bibi en vele anderen.

  1. Wm en Willie

   Ha Willem, het mooie van reizen is dat je onderweg de gewone mensen kunt ontmoeten, vaak in hun alledaagse situatie – het is vaak aangenaam om hen in hun alledaagse werkelijkheid te begrijpen en die te vergelijken met die van jezelf! Als je zo reist krijg je vertrouwen in de mensen. Die beleving staat veraf van de strijd van de kleine groep politieke en religieuze fanatici in die landen die die niets te veel is om onvrijheid en onderdrukking te creëren – en bijna altijd uit eigenbelang. Onderdrukking van religies als christenen en oeigoeren zijn daar voorbeelden van!

 3. Hans-Joachim Unger

  Ich wünsche Euch weiterhin eine mit freundlichen Begegnungen und vielen schönen Bildern erfüllte Reise. Mit herzlichem Gruß , Hans

  1. Wim

   Hans, wir freuen uns sehr zu wissen, dass es dir gut geht Hans, der sich nach der Operation erholt hat! Wir wünschen Ihnen und Ihrer Familie einen schönen Sommer. Wir werden Sie bald nach unserer Reise besuchen!
   Mit freundlichen Grüßen, Wim und Willie

 4. Erna van Zomeren

  Waar halen jullie de tijd vandaan om zoveel foto’s te maken en te bewerken zodat wij ze kunnen zien! En dan ook nog enorme verslagen er aan toegevoegd.
  Voor de thuisblijvers is het hard werken om je door foto’s en teksten heen te werken . !!!! 😅
  Blijf jullie verbazen en vooral blijf genieten!!
  Wij genieten mee!! Houd jullie haaks!!

  1. Wim

   Uit jullie ervaring weten jullie ook dat reizen soms ook hard werken is, zeker op deze reis waar je heel veel nieuwe dingen tegen komt! En zeker is ook het fotowerk en de verslagen een flink karwei! Maar daar worden we enorm in geholpen door Gerard Timmerman, de Webmaster! En verbazen en genieten doen we zeker, het hoort bij het nieuwsgierig zijn naar nieuwe dingen onderweg!
   Alle goeds!

 5. Marjorie Pieneman

  Prachtig weergegeven in de vele foto’s van Willie en verrassend verslag van Wim.
  Wat een onderneming voor beide en zo veel verschillende ontmoetingen in bijzonder landen die wij alleen van de media kennen.
  Prachtige en fascinerende beelden van al die verschillende mensen,landschappen , kunst , oudheid en het “ gewone” leven daar.
  Veel dank daarvoor.

  Hartelijke groet,
  Kees en Marjorie Pieneman.

  1. Wim

   Hallo Marjorie en Kees, jullie ook een mooie vakantie toegewenst! We kijken ook met interesse naar jullie/Kees zeiltochten naar Zweden en Israël, hoeveel is daar juist niet te leren over de wereld! Bedankt dat je mee leest en kijkt in deze reis! Alle goeds!

 6. Ges

  Leuk om te lezen waar jullie nu zijn. We zijn steeds nieuwsgierig waar jullie nu zijn en hoe het gaat met jullie.
  Gaat het een beetje , reizen per trein?

  Lieve groet
  Albert en Gea

  1. Wim

   Gewlukkig gaat het met ons goed Albert en Gea! Deze grote reis per trein heeft ons geleerd dat er drie belangrijke dingen zijn waar je voordurend mee bezig bent, dat zijn de visa’s, de optimale treintickets regelen en ook de Corona regels die in bepaalde nog behoorlijk streng zijn. Deze zijn niet alle drie op dezelfde momenten aanwezig maar je merkt dat het er is. Proberen zoveelmogelijk te doen, regelen, voor je op reis gaat kan helpen maar is niet gemakkelijk. Denk maar aan trein tickets, die zijn niet altijd on line beschikbaar of de website is niet te begrijpen!
   Ondanks dit alles gaat het goed met ons!!

  1. Wm en Willie

   Wat leuk dat jullie weer ‘meereizen! Jaap en Coby! Ook op onze vorige reizen waren jullie altijd van de partij! Ja, het is een nieuwe ervaring ook voor ons om zulke grote afstanden per trein af te leggen – het boeiende is dat we door de trein de wereld steeds meer als de menselijke schaal gaan vinden! En we zoeken nieuwe wegen om te reizen, rekening houden met het belang van de Planet en de toekomst van de mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.