Rondreis Uruguay series, entree bus!

Beste lezers,

De afgelopen weken zijn Wim&Willie per openbaar vervoer Uruguay rondgereisd terwijl de bus via een tweede verscheping van Brazilie terug naar Uruaguy werd getransporteerd, waar de havenstaking inmiddels voorbij is.  Diverse fotoseries en enkele filmpjes zijn via deze pagina onder fotoseries te bewonderen, een verslag hierbij staat onder verslagen.

Hieronder een bericht van Wim&Willie zelf.

Beste allemaal!!

Het goede nieuws is dat het gelukt is gisteren en vandaag om de Bus in te klaren! Op het laatste moment, terwijl vrijwel al de douane mensen al met weekend waren vond Eduardo Kessler, die de inklaring gedaan heeft,  nog een tweetal mensen die de benodigde papieren wilden invullen en afstempelen! 3 wat hebben we hier naar uitgekekenToen dat gebeurd was hoefde de bus niet meer gecontroleerd te worden! Een gemakkelijk land, Uruguay!
Morgen vertrekken we uit ons B&B en gaan we naar Eduardo die ons uitnodigde op zijn boerderij, in de buurt van Piriápolis, Maldonado in Pueblo Las Flores., 80 km buiten Montevideo.. Volgende week zullen we naar Buenos Aires gaan voor een paar dagen en dan verder naar het zuiden!

Een goed weekend toegewenst!

Wim en Willie

(dubbelklik het filmpje na starten, hieronder, voor weergave op volledig scherm)

2015-09-25 filmpje Uitrijden van ons busje uit de container in de haven van Montevideo,Uruguay

 

9 thoughts on “Rondreis Uruguay series, entree bus!

 1. jans en corrie doorten

  Hallo Wim en Willy Wat een ander leven is het daar Dat is heel wat anders dan ons lieve dorpje lhee Maar zo te horen en van de foto,s is het wel genieten !!Leuk om zo mee te reizen. We hopen dat jullie nog heel veel moois zullen zien en ervaren met al die mensen in zo,n andere wereld doe voorzichtig en flink genieten ! groetjes Jans en Corrie

  Reageren
 2. Leen Klaassen

  Ha luitjes,

  De staking is dan misschien een stok tussen de spaken geweest, maar het is dan toch een mooi excuus geweest om Uruguay en Spaans wat beter te verkennen. Fuel up the beast and Buen Viaje!

  Vanuit Ecuador,

  Leen

  Reageren
 3. Mieke Labots

  Hoi Wim en Willie,
  Mooi hereniging met jullie trouwe bus, hoewel ik uit eigen ervaring ook nu weer in Uganda weet dat het reizen met het openbaar vervoer een leuke manier is om een land en zijn inwoners te leren kennen. Redden jullie je trouwens met Spaans?
  Groet. Mieke

  Reageren
 4. Aline

  Lieve reizigers,
  Interessant verslag! Wat fijn dat jullie verder kunnen reizen met jullie bus. Het was vast spannend
  om de container te openen, alsof je een groot verrassingspakket mag uitpakken en maar moet hopen
  dat het niet tegenvalt. Vriendelijke en behulpzame mensen die jullie ontmoeten. Het lijkt me toe dat jullie er al een beetje Zuid-Amerikaans uit gaan zien: ontspannen en vol goede moed als er tegenslagen zijn.
  Ik wens jullie alle goeds en kijk uit naar jullie volgende ervaringen.

  Reageren
 5. Marion

  O wat heerlijk, eindelijk kan de reis ECHT beginnen!
  Ik zag op het filmpje voor het eerst dat er nieuwe logo’s op de deur van de bus staan. Als jullie een keer niets te doen hebben Willie 😉 , zou ik best een mooie detailfoto willen zien.
  Daar gaan jullie…
  Liefs Marion & Tom uit Kuala Lumpur

  Reageren
 6. Gianni De Angelis

  Hello Wim and Willie, I’m Angelo from Italy. I will do the same trip january next year. Please let me know from where you got the Mercosur Insurance car? In Buenos Aires or well in Montevideo? You can tell me the name of the Insurance Company? All the best and enjoy the trip. Angelo.

  Reageren
  1. WIm Klaassen

   Hi Angelo,
   We are using a local assurance arrangement for one month per country (25-35 euro per month/country). We have heard of coverage of Alliance from Germany which goes for all of the South American countries. Price would be approx. 800 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.