2019: Australië

Winter 2019: Onze reis naar Shanghai en Australië begint.

(foreign viewers click here)

De verjaardag van Willie op eerste Kerstdag was de laatste dag voor vertrek! Op 2e Kerstdag gaan we naar Shanghai, waar we zullen zijn tot 6 januari 2020 en kennis kunnen maken met een historische Chinese stad en ook van de stad metropool. Vervolgens vliegen we door naar Perth in west Australië. We blijven een aantal weken in de noordelijk en zuidelijke delen van west Australië en vervolgens rijden we door centraal Australië, de Outback, naar het oosten van het continent. In oost Australië gaan we vrienden en ex-collega’s bezoeken, we zien er naar uit om hen weer te spreken! Met Mike en Maggy Holmewood reizen we dan naar noord Australië; Darwin. Op 18 april zullen we vanuit Darwin terugvliegen naar Nederland. We zullen ongetwijfeld onderweg de gevolgen van de enorme bosbranden zien!

We zien uit naar deze prachtige reis in een heel mooi land aansluitend op onze vorige reis in Australië in 2012. Een privilege om dit te kunnen doen na onze andere grote reizen, zoals over het Afrikaanse continent (1987), de Zijderoute (2009), Rusland-Azië-Australië (2012/’13) en de Amerika’s-Canada (2015-’16).

Het is praktisch niet mogelijk om met onze bruine VW-Bus te reizen, invoer in Australië is heel lastig. Het plan is om een camperbusje te kopen in Perth en deze na de reis bij aankomst in Darwin weer te verkopen.

We zijn intussen vertrouwd geraakt met de noodzaak om als minimum maatregel de CO2 uitstoot te compenseren. En daar is alle reden toe – we compenseren daarom alle kilometers die we vliegen en rijden!
Kleinzoon Jules heeft https://justdiggit.org/ aangeraden. Een prachtige organisatie en dat gaan we doen!

We houden jullie op de hoogte!

Hartelijke groet van Wim en Willie, en vooral een mooie jaarwisselingen en een gelukkig en gezond 2020!

Via de website kunnen jullie berichten aan ons sturen. We horen en lezen graag hoe het met jullie gaat, het is altijd prachtig om reacties te krijgen!

Wim en Willie

N.B. Let op dat alle menu-kopjes klikbaar zijn, net als alle uitklappende submenu’s

Op de reis naar Australie maakten we op ca. 9.000 van de 17.000 km een tussenstop in Shanghai waar we van 27 dec. t/m 6 januari verbleven; bekijk de foto’s en lees het verslag.

1 gedachte op “2019: Australië

  1. Jaap de Lange

    Nog net in het ‘oude jaar’ vertrokken beginnen jullie aan een nieuw avontuur!
    Prachtig is dat.
    Heel veel plezier, mooie en nieuwe ervaringen, en veilige kilometers toegewenst!
    Jaap de Lange

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.