Nepal en India

De reis is de afgelopen weken door visum hindernissen iets anders gelopen dan het oorspronkelijke plan, lees het verslag met fotoseries op de nieuwste pagina, daar wordt toegelicht waarom in het kaartje hieronder twee vliegtrajecten onvermijdelijk werden.

Per trein richting Australië voor het vervolg op 2020

29 mei 2022, Wim en Willie zijn inmiddels per trein in Turkije aangekomen, zoals op de startpagina toegelicht, en zo onderweg naar Australië waar ze begin 2020 vanwege de Covid19 pandemie overhaast en onverwacht de tweede reis door dat continent moesten afbreken.

Het reisverslag met de eerste serie foto’s van de reis tot in Boekarest , Roemenië heb ik vandaag op de site gezet, we hopen dat iedereen weer veel plezier beleeft aan het volgen van de reis.

Namens Wim en Willie, Gerard Timmerman

Reizen door de Outback

Beste iedereen, 
Vandaag, zaterdag 22 februari, een mooi reis kunnen maken door de outback van circa 325 km. Door de vroege eerste zomer regen is de schaarse woestijn begroeiing hier en daar prachtig groen, met nogal wat kamelen hier en daar. Heel heet met circa 43 graden. De weg is voor het grootste deel goed te berijden. Schijnt in de Northern Territory veel minder te zijn.
Nu, 17 uur, in Tjukayirla Roadhouse en camping aangekomen. Kunnen we diesel tanken, water inslaan, maar dat hadden we meer dan genoeg bij ons, douchen. Deze camping is eigendom van de Aboriginal gemeenschap in dit gebied. Er wordt door hen in principe ook een permit uitgegeven om hier te reizen en ook te wandelen. Grote verschillen lijken er te bestaan tussen de Aboriginals in de steden en in de woestijn – steden marginaliseren hen. We hebben geen telefoonverbinding hier, maar wel email zoals je merkt. Mercedes Bus doet het goed, gisteren nog de nieuwe ventilatorriem laten controleren. Morgen denken we tot ergens tussen Warberton en Warakurna te komen. Als er email of telefoon is laten we weer van ons horen. 


Alle goeds,
Wim en Willie