Op de camping in Salta

Salta, aan de noodwestelijke flanken van de Andes in noord Argentinië

Elk zich respecterend stadje in Argentinië heeft een Gemeentelijke Camping! Dat zijn veelal grote parkachtige gebieden-aan ruimte geen gebrek in Argentinië!, waar veel faciliteiten aanwezig zijn zoals redelijk werkende toiletten, douches, Wifi, elektriciteit en beveiliging. Je kunt er logeren voor enkele dollars per dag! Het bijzondere van de Gemeentelijke camping in Santa is dat er het grootste zwembad van heel Argentinië is gemaakt! We hebben er omheen gelopen, het is ongeveer 50 meter breed en 200 meter lang! Het kost een week om het te vullen!! saltaGelukkig heeft Argentinië geen watertekort maar dit is natuurlijk een onnodige vorm van waterverspilling! Maar het Andesgebergte met de enorme hoeveelheden sneeuw –ook nu zijn de grote pakken sneeuw nog zichtbaar terwijl het al begin-zomer is, vormen een ‘onuitputtelijk?’ reservoir!

Er is een ordedienst van de politie die af en toe eens met de auto rond het zwembad rijdt! We blijven ruim een dag of drie op deze camping, overdag gaan we de stad Salta in. Een vrij grote en prettige stad, veel groen, zoals alle Argentijnse steden waar een aangename sfeer is. Als je even met een stadskaart aan het stunten bent om de weg te vinden dan komen er meteen mensen op je af met de vraag of ze je ergens mee kunnen helpen! Als we met het openbaar vervoer naar de stad gaan hoeven we van de chauffeur meestal geen kaartje te kopen. Supervriendelijk! Overigens, in die gesprekjes, als we vertellen dat we uit Nederland komen wordt Maxima meteen genoemd!

Tijdens onze week in Salta was er feest vanwege het 25 jarig bestaan van de het Jeugdbrigade van het politie corps. Op veel plaatsen in de stad zijn optredens van de het Jeugdorkest, worden verkopingen georganiseerd van allerlei creatieve voorwerpen die door de jeugd gemaakt zijn16 Jeugd politie korps promotie lidmaatschap en verkoopt eigen gemaakte spulletjes.

Vanuit het verleden van Argentinië, waarin de staatsterreur zoveel ellende en schade heeft aangericht, is de jeugd-politiebrigade nog een overblijfsel. In vrijwel alle steden zijn grote en nadrukkelijke monumenten gebouwd waarin de staatsterreur herdacht wordt, lijsten met vermisten, sommigen tot nu toe, zijn daar een onderdeel van. De politie trouwens, die ons regelmatig laat stoppen voor controles onderweg, is bijzonder vriendelijk, vraagt even naar het rijbewijs en verzekeringsbewijs en daar gaan we weer!

Heerlijke dagen in deze prettige relaxte stad Salta, de promotiemanifestatie van cultuur in Central Amerika bezocht, gebouwen en museums uit de klassieke tijd gezien en ook de kerken die hier meer dan mooi zijn! Veel gewandeld, plannen gemaakt voor de reis de Andes, de bergketen die we in willen gaan heeft hoogtes tussen 4000 tot 5000 meters! Regelmatig skypen en appen met de kinderen en anderen, foto’s sorteren en schrijven voor de web site, de tijd vliegt! We krijgen van jullie ook veel reacties, zowel in de web site als ook direct naar onze email adressen. Zo ook van een familie uit Vladivostok die we leerden kennen tijdens onze Australië reis en met wie we het contact kwijt waren!!

Aan jullie allemaal een hartelijke groet!!

Wim en Willie

3 gedachten over “Op de camping in Salta

 1. Marion

  Bericht voor Gerard:

  Hallo Gerard,
  Allereerst hartelijk bedankt voor het maken van deze fantastische website, zodat wij Wim en Willie in beeld en verslag kunnen volgen!
  In het begin van de reis had je meerdere diashows op 1 pagina staan. Bij het bekijken van 1 diashow laadde echter de andere shows mee, met als resultaat dat het heel lang duurde.
  Dit heb je nu bijgesteld, per pagina maar 1 fotoserie, dus gaat het laden al stukken beter!

  Is het ook mogelijk om de foto’s in formaat groter te maken, ik vind ze nu erg klein. Maar om ze toch in file size (kb’s) klein te houden?
  Het kost nu namelijk erg veel tijd om bijv. 38 foto’s een voor een te laten laden en dan ook nog om ze een voor een aan te klikken om te vergroten, bekijken en weer uit te klikken.

  Bedankt, groeten Marion.

  1. admin Bericht auteur

   Hallo Marion,

   Het bijhouden van de site voelt een beetje als meereizen op afstand, en sommige streken zou ik nu zelf ook wel eens echt willen zien. De gebruikte foto-plugin maakt bladeren in zoom-mode helaas niet mogelijk, ik heb inderdaad op andere sites mooiere viewers gezien, hoewel degene die ik gebruik wel de meest populaire is.
   Ik verklein de foto’s nu voor ik ze upload; die van Cuesta de Lipan zullen nu tweemaal sneller moeten laden; het bleek namelijk dat ook met inzoomen de grootte een stuk (2/3 x 2/3) kleiner bleef dan het formaat waarop ik ze van Willie krijg. Tijdens bladeren wordt de volledige resolutie geladen zodat klikken voor inzoomen geen verbindingstijd kost, maar inderdaad onhandig is. Ik zal kijken of een andere fotoviewer toe te voegen is.

   Groeten, Gerard

 2. Hennie Rook

  Hoi Willy en Wim,
  Dat wordt dus veel genieten!
  Wij zijn een paar jaar geleden vanuit Santiaga de Chili een maand met Openbaar Vervoer door Patagonie gereisd tot Ushuaia, het einde van de wereld op Vuurland; vandaar terug gevlogen naar Buenos Aires en toen nog enkele dagen naar de Iguazu watervallen. Die reis heeft veel indruk op me gemaakt. Vooral het oneindige en kale landschap met de verschillende vergezichten; de eindeloze lange wegen met soms een oase van groen en bloemen; de gletsjers ; de watervallen en het snel veranderende weer.
  Es un pais muy bonito; me gusta mucho; buen viaje Hennie Rook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.