Plan

Na onze prachtige Azië-reis in 2009, waarin de aloude Zijderoute onze leidraad was wisten we het zeker: “ Als het mogelijk is gaan we over drie jaar met onze bus naar Australië!”

Vol energie pakten we ons werk weer op. Dat doen we met veel plezier en zolang het kan, zijn we nog niet van plan om daarmee te stoppen. Met in ons achterhoofd de vrijheid, dat als de mogelijkheden daar zouden zijn, dat we ons werk voor een periode los zouden kunnen laten.

Waarom dan nu deze reis? Dit is meer een speling van de gelegenheid. Door Willie haar flexwerk heeft zij elke drie jaar lang verlof, moet zij 3 maanden stoppen, een mooie gelegenheid om er juist dan samen op uit te gaan.

Waarom Australië? Een paar redenen! Ooit, lang geleden in 1973 dachten we er over om te emigreren. Daar is het niet van gekomen! Sinds ons werk in Tanzania en Zimbabwe hebben we vrienden en bekenden in Australië. Vrienden waarmee we veel deelden, contact is gebleven en hen opzoeken is al jaren een wens. Zo ook in Indonesië en Japan. Ons plan werd steeds duidelijker.

Dit voorjaar 2012 zijn we onze route gaan bepalen. Ons eerste plan was om de Bus in september naar Australië te verschepen, zelf in oktober naar Australië te vliegen en vandaar terug te rijden naar Nederland. In de loop van de zomer hebben we ons plan bijgesteld vanwege te verwachtten problemen bij de visumaanvraag (periode 2 maanden) voor Rusland. Onze route hebben we omgedraaid en reizen nu over land en zee naar Australië. Dit betekent dat we in december door Rusland reizen, de bus heeft wel een heel grondige ”Winterbeurt” ondergaan!

Inmiddels staan de benodigde Visa in onze paspoorten en ook de Carnet de Passage is bijna rond, deze ligt nu nog in Japan en we verwachten die, voorzien van officiële stempels en goedkeuring, per DHL op tijd weer terug in onze brievenbus. Intussen is Wim gericht op het technische- en het papier regelwerk en Willie op de inrichting van het busje en deze startklaar te maken.

De route is ca. 35.000 km lang. We denken zo’n 5 maanden onderweg te zijn. Voor Rusland hebben we de reis van dag tot dag, met afstanden en overnachtingsplaatsen erbij, gepland. Daar zitten de meeste haken en ogen aan, vanwege de autoriteiten, de mogelijkheid van een vroege winter en de afstand. Van Lheebroek naar Vladivostoc is over de meest directe route al meer dan 13.000 km! We nemen ons voor om vooral uit te zijn op ontmoetingen, hoe beleef je het te reizen, samen te trekken door een andere cultuur, daarvoor openstaan en ervan te genieten. Samen onderweg te zijn; dat zijn we al jaren. Dit jaar 40 jaar getrouwd, velen van jullie waren er op ons feest, een feest waar we vaak van na genieten. Bedankt voor alle bijdragen!

Zaterdagmorgen 3 november vertrekken we vanaf ons buurtje in Lheebroek. Op de donderdag daarvoor (1 november) hebben we met een gezellige thee/koffie visite afscheid genomen van iedereen. De eerste nacht slapen we bij vrienden in Lucklum, Duitsland en reizen maandag verder. Via Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Estland naar Rusland.

In Sint Petersburg zijn we uitgenodigd bij vrienden en gaan we een aantal dagen samen met Gerard Timmerman stappen! Gerard heeft er gelijktijdig met ons, zijn vakantie gepland en komt er, als alles volgens plan verloopt, op dezelfde dag aan per vliegtuig !

Wij reizen daarna door Rusland, via Vladivostok naar Japan, Vietnam, Laos, Thailand, Maleisië naar Indonesië – Sumatra en Java. En dan via Oost Timor naar Australië. In mei hopen we weer thuis te zijn in Lheebroek.

Op deze website zullen we onze verhalen en foto’s plaatsen. Mocht je tijd hebben er af en toe naar te kijken, van harte welkom, ook kunnen reacties worden geplaatst !!

Wim en Willie