Bezoek aan Mennonieten en Amish gemeenschap

Hierbij enkele foto’s gemaakt tijdens ons verblijf bij de familie Martin in Newville.

 
p1050399
We bezochten hun kippen-, eenden- en melkveebedrijf. Binnen een van de lokale schooltjes, waar een zoon van de familie les geeft, hebben we verteld over Nederland. We werden uitgenodigd voor een ritje met Horse en Buggy en bezochten een Amish winkel met vele lokale producten.
Voor de hele familie hebben we op een avond stamppot gekookt, een vijfschaft – hutspot met bonen en appel. Een bijzondere ervaring.p1050421
In Newville en omgeving wonen veel Mennonites en Amish. We troffen er een hechte, met name boeren- gemeenschap, actief betrokken met elkaar en sociale projecten.
 
De Amish’s, die in grote meerderheid boer zijn, mogen geen motoren gebruiken om zich voort te bewegen over de weg, maar uitsluitend als krachtbron om machines te laten werken. img-20161112-wa0001De motor-aangedreven cyclomaaier moet daarom door paarden getrokken worden, en niet door een tractor, de tractor op dezelfde foto mag weer wel zelfstandig als gereedschap het land op wanneer ploegscharen etc. eraan bevestigd zijn, en om gebruik als vervoermiddel op de weg verder onmogelijk te maken, zijn er geen luchtbanden gemonteerd.
Mennonieten en Amish wonen in dezelfde regio, Mennonieten zijn minder strikt en mogen wel autorijden, maar de auto moet zwart zijn. TV, smartphone, mp3-audio etc. mag niet. Kleding voor mannen en vrouwen is tot in detail voorgeschreven! Men heeft geen baard terwijl alle Amish mannen hun baard laten staan. Beide groepen hebben pensioen, maar geen verzekeringen en stemmen niet. Ze hebben eigen scholen, delen die soms, en na groep 8 is er niets meer! Deze mensen kom je dus alleen als boer, boerin, handwerksman tegen.
 
We reizen dit weekend naar Minnesota om enkele oude kennissen te bezoeken
 p1050492-kopie
Meer foto’s :
 
 

5 thoughts on “Bezoek aan Mennonieten en Amish gemeenschap

 1. Alain Fiering

  Wauw wat een prachtig verhaal en ook mooi en boeiend geschreven voor mij was het duidelijk

  Reageren
 2. Theo & Arianne

  Geweldig wat zien jullie veel en wat maken jullie veel mee. Ook dit is bijzonder om dit zelf mee te maken! Geniet lekker verder!
  groetjes Theo & Arianne

  Reageren
 3. Barbara en Jaap

  Dag Wim en Willie,
  Wel heel bijzonder dat jullie meerdere dagen in deze gemeenschap(pen) hebben mogen verkeren. Het zegt overigens ook veel over jullie aanpassingsvermogen, dat je met bewoners samen op de foto staat. Jullie hebben hun vertrouwen weten te winnen.

  Van de recente presidentsverkiezing was daar dus weinig van te merken!! Ook dat is wel een heel relaxte gedachte, omdat de uiteindelijke keuze van de Amerikaanse bevolking niet geheel verwacht was. Ook bijzonder dat jullie dat moment ook in het land van de onbegrensde mogelijkheden waren.
  Groeten van Barbara en Jaap.

  Reageren
 4. Joke

  Hallo Wim en Willie,

  Wat leuk om jullie bij een Amisch gemeenschap te zien. Ik kijk graag naar films over deze gemeenschap.
  Mennonieten ken ik niet maar dat is misschien vergelijkbaar?
  Jullie voelen je overal thuis, leuk en mooi om te zien. Goede reis verder.

  Hartelijke groeten,
  Joke v Dijk

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.