Overtocht naar Japan

Beste Allemaal,

Na twee heel aangename weken in Wladiwostoc, als afsluiting van onze mooie en ‘begeerde reis naar Siberië (Amalrik!)’ vertrekken we vanmiddag (3 uur lokale tijd, 10 uur eerder dan NL tijd) met de pont naar Japan. Het is de ‘Eastern Dream’ en vaart wekelijks (op jaarbasis) van Vladivostok naar Sakaiminato in Japan. Het duurt 36 uren, met een korte tussenstop in Donghae in Korea.

Als je kijkt op http://www.dbsferry.com/eng/main/main.asp dan kun je het zien.

Waar we naar uitkijken zijn de zomerse temperaturen: in Korea is het rond de 10 graden, dus ergens na het uitvaren vanavond wordt het dooi!! We hebben de thermometer bij ons en een fles wijn! en zodra we over de 0 graden gaan dan klinken we daar het glas op!!

Ons planning voor Japan is nog open. Een aantal belangrijke dingen (auto verzekering en Carnet registratie) zijn geregeld door Willem Kortekaas en Kauro Katsuno (Tokyo) met wie we werkten, waardoor we vermoedelijk niet veel vertraging zullen hebben bij de douane.

Later meer, hartelijke groet !

Wim en Willie