Reisschema Wim en Willie bijgesteld

Beste allemaal,

We zijn nu de Bus wel een heel eind voor! Sinds vanmiddag zijn we in Singapore, vanwaar we Thailand, Cambodja, Laos en VietNam zullen bereizen. Het verblijf in Japan is wat langer uitgevallen dan verwacht, vooral omdat de verscheping nogal wat voeten in de aarde had.  Het is een prachtig bezoek geweest, we hebben genoten van zuid-centraal Japan, je kunt niet anders dan heel geboeid raken van hoe Japanners een unieke cultuur hebben, nieuw en oud, waar perfectionisme centraal staat, waar hard en lang werken bijna religie geworden is, maar waar ook allerlei maatschappelijke problemen komen, zoals een toenemend aantal drop outs onder jongeren, etc.  Het was ook heel aangenaam om vrienden als Willem Kortekaas, Kaoru Katsuno en Yoko Yamaguchi weer zoveel en zolang te ontmoeten. De Bus staat nu geboekt voor een oversteek op 4 februari naar Singapore –naar Vietnam lukte om een aantal redenen niet –

Over de afgelopen maand hebben zich twee activiteiten aangediend die niet direct met de reis te maken hebben, maar de komende weken wel een plaatsje moeten hebben. Wim moet, in verband met een sollicitatie naar een belangrijke en langdurige adviesopdracht, op 6 februari naar Den Haag. Daarbij komt een ‘oude’ afspraak van QUEST met de Nederlandse ambassade in Kaboel-Afghanistan, waar we al lang mee samenwerken, om een missie te leiden van een week, voor het formuleren van de Nederlandse strategie voor financiering van Landbouwontwikkeling en Voedselveiligheidprogramma’s in Afghanistan (door Nederland). Die afspraak was al lang geleden gemaakt, voor ons vertrek. Omdat Wim veel werk gedaan heeft voor/met de Ambassade en het Ministerie van Landbouw in Afghanistan is hij degene die dit met het team zal doen.

Dat betekent dat we nu allebei in Singapore zijn, een goed plekje zoeken waar Willie twee aangename weken kan doorbrengen en de stad bekijken. Wim zal op 3 februari naar Nederland komen, en aansluitend met teamgenoten doorreizen naar Afghanistan en weer terug zijn in Singapore op 17 februari. Daarna pakken we de draad weer op! De Bus zal rond 12 februari aankomen.

Willie heeft tijdens deze periode een goed onderkomen in Singapore. Zoals jullie weten is zij een heel goeie reiziger en heeft ze ook tijdens de afgelopen 40 jaar diverse keren een eigen vakantie georganiseerd. Dat zal ze ongetwijfeld ook in Singapore gaan doen. We zijn hier nu in de Zuid Aziatische warmte terecht gekomen: 31 graden toen we aankwamen! Vandaag voor het eerst de dikke jassen aan de kant en in t-shirts de straat op!  Eerste indruk van Singapore is dat het een gezellige wel grote stad is, maar niet zo ongelooflijk groot en hyper als Tokyo! We beschouwen dat wel als een urbaan kunstwerk!  We zitten in een hotelletje in een maleise wijk, vanavond veel gelopen, erg gezellig, iedereen zit buiten te eten/drinken/kletsen.

Binnenkort plaatsen we nog foto’s van Japan op het web!

Hartelijke groetjes, Wim en Willie