Reisplan opnieuw bijgesteld; Wim en Willie by airplane? (Bangkok-Laos-Bangkok)

Beste allemaal!SAM_0683

Na een aantal prettige dagen in Maleisie, ten dele door het westelijk deel van het land, mochten we logeren bij Marion Thielen en zoon Tom in Kuala Lumpur, vrienden van Marriet van der Gaast! Het was behalve het verblijf ook een punt om orde op zaken te stellen met de bagage, omdat we alle winterspullen nog in de Bus hadden. Alles uitgezocht, in dozen gestopt en naar Lheebroek gestuurd! Naast het regelen van de autoverzekering en wegenbelasting hebben we gezellige uitstapjes gemaakt met Marion en Tom, genoten ook van de aziatische keuken!

We koersen nu door zuid Thailand, een vriendelijk mooi deel van het land met veel oceaan, strand, vissersdorpen, we hebben geen rijplannen over grote rij-afstanden, ook omdat ik in deze week een deel van mijn tijd besteed met het team aan het Afghanistan advies.

De afgelopen week hebben we ook veel tijd aan de reisplanning besteed. De reis lijkt heel lang, alsof we verschillende reizen maken in een, telekns met een nieuwe fase! De belangrijkste wijzinging in het reisplan was wel dat de VietNamese verscheper zich voor de verscheping uit Japan, niet aan zijn woord hield. Daardoor, met vertraging, verscheepten we de Bus naar Singapore.

Dit betekende wel dat de oorspronkelijk geplande noord-zuid route moest worden omgezet in een zuid-noord-zuid route, want na het aziatisch continent gaan we verder via Indonesie naar Timor en Australie. Omdat die extra kilometers veel extra rijtijd zou kosten hebben we besloten om morgen vanuit Thailand naar Laos te vliegen. We blijven dan een week in het noorden met Luang Prabang (LP) als uitvalsbasis. LP is een heel mooie stad, als geheel opgenomen in de lijst van UNESCO’s werelderfgoederen.

Ik ben ongeveer 10 jaar geleden enkele keren in LP geweest voor mijn werk waar ik voor het Rode Kruis een regionale Waterbeheersing-training gaf aan water managers uit 10 aziatische landen. Ik heb altijd gedacht om het samen met Willie te bezoeken!  We komen op 6 maart weer terug in Thailand en zullen in de dagen daarna -via Maleisie- met de ferry oversteken naar Indonesie.

Hartelijke groetjes en tot horens!

Wim, Willie