De reis gaat verder

Beste mensen!

De reis-pauze van twee maanden in Nederland, vanaf half januari, was bedoeld om de geboorte van ons nieuwe kleinkind Catalina van dichtbij mee te maken bij Mariam, Michael en Mikay! We hebben een heel mooie tijd gehad, alles verliep goed, Catalina ontwikkelt zich zo goed, Mikay die al met haar wil spelen! Mariam nu met twee kinderen druk, die haar clienten op kraamvisite krijgt en Michael die zijn vader-talenten zeker in deze tijd laat zien!

We genoten ook van ons verblijf thuis op Lheebroek, familie –ook waren er twee begrafenissen- we legden verder het pad aan in de tuin, klussen aan de auto en klassieke motoren, en voor Wim weer betrokkenheid op interessante watervragen uit Kenya en Zimbabwe!

We zijn nu terug in Quito-Ecuador, weer hartelijk verwelkomd door Jimena, Leen en Dante waar we een aantal dagen logeren!! Gisteren hebben we onze Bus uit de opslag gehaald en nadat deze weer is ingericht zullen we vanaf dit weekend in Ecuador reizen en in april in Colombia! We houden jullie op de hoogte!!

2016-03-17 Onze bus weer terug uit de opslag !

Een belangrijk onderwerp dient zich nu aan, dat is de verscheping van de Bus naar Panama vanuit Colombia!! Lijkt bizar en vreemd, Colombia en Panama zijn overland aan elkaar verbonden. Er is echter internationale –regionale- politieke afspraak om geen migratiestromen uit Zuid Amerika naar centraal en noord Amerika te laten ontstaan! Om dat te bereiken is ‘simpelweg’ op de grens van Colombia en Panama een strook ondoordringbaar oerwoud van circa 50-60 kilometer diepte in stand is gelaten. Daar kunnen we met de Bus niet doorheen en moeten we dus omheen en dat betekent ‘varen’!! Ook de PanAmerican Road, de grote zuid-noord route door de America’s, stopt aan beide kanten van dit oerwoud, die ook wel de Darian Strip genoemd wordt. We zijn nu bezig met opties om te verschepen vanuit Ecuador of vanuit Colombia naar Panama!

Na de verscheping naar Panama zullen we in Midden Amerika verder door Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Guatamala en Mexico reizen voordat we ons begin Juni bij de grens van de Verenigde Staten melden. Maar eerst Ecuador en Colombia!

Alle goeds en een mooi voorjaar toegewenst!

WimenWillieperbus.eu

9 thoughts on “De reis gaat verder

 1. jans en corrie doorten

  Van Harte Gefeliciteerd met jullie mooie kleindochter En veel plezier met de voortzetting van jullie reis . niet te geloven wat jullie allemaal mee maken en zien. geweldig om jullie te volgen. veel goede reisdagen gewenst groeten uit lhee!!

  Reageren
 2. Hennie Rook

  Het was me bijna ontgaan, maar jullie zijn alweer op weg! Veel geluk met de uivoering van het tweede deel van jullie reisplan. Ik blijf jullie volgen.

  Reageren
 3. Ruud Welling

  Wim,
  Via Daan Teeuwen van Camperprofi in Veendam ben ik op jullie website gekomen. Ik heb nog niet alles gelezen maar krijg wel een indruk van al jullie reizen. Wij zijn ook met onze camper Passepartout (een volkswagen California exclusive) van Nederland naar Vladivostok gereden. We hebben de weg echter ook terug gereden. Verschepen naar Australië zag mijn vrouw (Jamaliah) niet zo zitten. Deze en andere reizen zijn te lezen/volgen op Wellingfamily.waarbenjij.nu. Ik ben bezig een reis door Zuid America te plannen en zou daar graag met jouw van gedachte over willen wisselen. Op de site heb ik nergens jullie e-mail adres kunnen vinden. Misschien dat je die kan sturen als je weer internet hebt. Ik ben overigens rond de zelfde tijd (1976,1977) in Tanzania geweest. In Sekenke waar we Geologische onderzoek deden bij een oude goud mijn. We werden door DHV van het shallow well project ondersteund.
  Tot Horens
  Ruud Welling Assen

  Reageren
  1. Wim en Willie

   Hallo Ruud, dat klinkt interessant allemaal! Misschien nog een Tanzania Link!
   Nog even over de Azie reis, verscheping naar Maleisie is aanbevolen. Dan heb je gemakkelijk toegang tot het Aziatische subcontinent!
   Verder contact via mijn email?! Dat is: wimklaassen@yahoo.com

   NB: Groeten aan Daan!

 4. geert klaassen

  Hoi Wim en Willie

  Mooi om foto’s te zien van de plaatsen in Ecuador die wij zo goed kennen!

  De tocht naar het kratermeer heb ik ook gemaakt en terug……gewoon lopen met Leen:-)

  Heb het goed met elkaar. Jullie gaan een paar spannende landen in/door!

  Geert (met groet uit nrd sumatra)

  Reageren
 5. Machteld van Dam

  Beste Wim en Willie,

  Het is erg leuk om zo jullie tocht op afstand een beetje mee te beleven. Bedankt voor jullie verslagen!
  Gefeliciteerd met jullie nieuwe kleindochter. Wat leuk om zo’n gelukkig gezin te zien!

  Inmiddels zijn bij ons de oudsten ook het huis uit. Anne en Noud studeren in Wageningen. Noud doet Land en Waterbeheer. Wellicht neemt hij nog een keer contact met je op Wim. Ieke, Nummer 3, gaat in augustus in Amsterdam aan Psycho-Biologie beginnen. Jette en Grace vermaken zich nog op de middelbare school. We hopen jullie na jullie grote trip weer een keer op te zoeken.

  Veel goede belevenissen toegewenst voor het volgende stuk.
  Groeten Kees en Machteld van Dam

  Reageren
 6. Jos Tessel

  Hoi Willy & Wim,

  Eerst van harte gefeliciteerd met Catalina, een mooi Zwols meisje.
  Sorry dat we niets van ons hebben laten horen maar je weet in Holland is als druk, druk, druk….
  Maar met dit medium gaat het uitstekend en volgen jullie weer zeker.
  Verbazend dat je niet zo van zuid- naar midden Amerika kan rijden (altijd vanuit gegaan) .
  Succes met het vervolg van de reis ook van Thea
  Groet,
  Jos Tessel

  Reageren
 7. Fennie

  Lieve Wim en Willy
  Gefeliciteerd met Wim zijn verjaardag en met jullie prachtige kleindochter.
  2 maanden zijn zomaar om, we hebben elkaar niet gesproken .
  Wensen jullie een fijne voortzetting van jullie reis en een hele goede tijd samen.

  Reageren
 8. marijke en marius

  Geweldig om Mariam zo gelukkig te zien met man en kindjes!
  Heel veel liefs en geluk op de weg!
  Hartegroet, Marius en Marijke

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.