Chinees Nieuwjaar in Singapore

Onze VW bus is nu onderweg vanuit Japan naar Singapore !.

Inmiddels ben ik alweer ruim een week in Singapore en heb al veel kunnen zien en van deze multiculturele samenleving en cultuur kunnen proeven! Geniet van al het nieuwe, uitbundige en kleurrijke, de voorbereidingen rondom het Chinees Nieuwjaar. En gisterenavond natuurlijk het hoogtepunt. Om klokslag 24.00u vuurwerk en vooral veel klappers en enthousiaste kreten om het Nieuwe jaar in te luiden! Op het ogenblik verblijf ik in het centrum van Chinatown in Adler Hostel.

Een heel prettig verblijf met veel jonge en een enkele oudere om me heen, ook op doorreis, die veel kunnen verhalen en vooral leuk om samen mee op te trekken.

Afgelopen vrijdagmiddag ben ik bij Naigai Transline geweest die de verscheping van ons VW busje verzorgd en Mr Kazuo Ishizuka, de general manager, ontmoet en gesproken. De officiële papieren, carnet de passage, van de VW waren binnen gekomen vanuit Japan en ik kon die ophalen. Aanstaande donderdag de 14e februari wordt de container waarin onze VW busje in Singapore verwacht !

Iets wat voor ons totaal onbekend was, is dat invoeren van een auto in Singapore zeer veel complicaties blijkt te hebben, men wil de invoer daarvan hier in Singapore duidelijk beperken. Een auto ouder drie jaar krijgt een keuring en een auto ouder dan 10 jaar moet zeer uitgebreid gekeurd worden. Een lange, kostbare en onzekere procedure voordat ons VW busje de weg op mag. Men heeft ons nu aangeraden ons VW busje vanuit de haven van Singapore direct door te voeren naar Malaysia waar invoeren aanzienlijk minder gecompliceerd zou zijn. De dichtstbijzijnde haven in Malaysia ligt op een steenworp afstand van de haven van Singapore.

Mr Kazuo Ishizuka, jongeman uit Japan en sinds vorig jaar augustus werkzaam in Singapore, bijzonder aardig en hulpvaardig heeft inmiddels contact met de Maleise autoriteiten en hoopt a.s woensdag de vereiste gegevens te hebben die nodig zijn voor het doorvoeren en invoeren in Malaysia. Voordat de VW doorgestuurd kan worden vanuit Singapore heeft men eerst toestemming nodig van de Maleise autoriteiten. Zoals het nu lijkt moeten wij de aanvraag voor invoer persoonlijk indienen in Malaysia. En hoop zelf, zo gauw we weten wat men nodig heeft, per bus naar Malaysia te gaan om te proberen de toestemming geregeld te krijgen.Vanuit Singapore een busrit van ca een uur. Het lijkt heel wat maar is als het allemaal voorspoedig gaat in een dag te doen (zegt men) en zou s avonds in Singapore terug kunnen zijn. Al met al ook wel een beetje spannend natuurlijk. Zo heb ik ook een ‘missie’ deze komende week.

Wie weet lukt dat allemaal voordat Wim volgende week zondag alweer op terug reis is vanuit Kabul.

Hartelijke groet, Wim en Willie